Mandala dag 17 februari 2018

WAT IS EEN MANDALA TATTOO?

Een mandala tattoo betekent vooral lijnwerk, symmetrie, dotwork en vaak ook geometrische vormen. De mandala tattoo is een stijl op zich en steeds populairder vanwege de rust van de herhaling, diepere betekenis en bovenal het sierlijke karakter ervan. Met zijn sterke basisvorm en indrukwekkende details is de mandala tattoo een echte eyecatcher. 
JIJ WILT ER EEN! 
Dat komt mooi uit, want met Deborah heeft Haarlem Tattoo een heuse mandala tattoo artist in huis. Nu jij voor een mandala tattoo wilt gaan, weet jij dat dé mandala tatoeëerder in Haarlem te vinden is. Deborah is altijd al heel goed in lijntechniek geweest en vult met haar stijl het kleurrijke en realistische werk van shopeigenares en collega-tatoeëerder Diana fantastisch aan. Bij Deborah laat jij een te gekke blikvanger zetten.  
Na online inspiratie - check vooral het portfolio van Deborah - ben je erover uit. Een mandala tattoo is helemaal jouw ding. Je ziet het al helemaal voor je: op jouw schouderblad, als sleeve op de arm of meer bescheiden op je been. Een mandala tattoo is vooral candy for the eye; een blijvend sieraad voor jouw lijf dat ook nog eens een eigen verhaal vertelt. Je kiest dus voor een mandala tattoo omdat het mooi is en de stijl je aanspreekt.
WEL EERST EEN INTAKE
Waarom? Ontwerp en plaatsing zijn bij een mandala tattoo essentieel. Een mandala design is tot op de punt uitgemeten en dat is niet voor niets. Deborah denkt de tekening helemaal uit en maakt ontwerpen die gegarandeerd werken. Alle ontwerpen zijn opgebouwd uit lagen en alleen al daarvoor zijn bepaalde details belangrijk. Zo start Deborah tijdens het tekenen van het ontwerp altijd met de bovenste laag en gebruikt schaduw voor de gelaagdheid. Meest kenmerkend voor een mandala tattoo zijn symmetrie, lijndiktes, compositie en het totaalbeeld.

Daarbij accentueert een mandala tattoo sterker dan andere tattoos het lichaamsdeel waarop de tattoo geplaatst wordt. De mandala volgt de vormen en lijnen van jouw lijf. Mandala tattoos zijn gedetailleerd en moeten met precisie gezet worden. Deborah denkt daarom graag actief mee over de plek van jouw mandala tattoo. Je begrijpt: de vakkennis en ervaring van Deborah zijn onmisbaar. 
KUN JE DAN NIETS ZELF INBRENGEN?
Natuurlijk kun je een mandala tattoo persoonlijker maken. Je kiest zelf voor de sfeer van de tattoo. Wil je een stoere, sierlijke, strakke of geometrische mandala? Wat spreekt je aan, of met andere woorden: welke mandalastijl vind je mooi? Blader door de getekende ontwerpen van Deborah, kijk eens op Pinterest en Instagram en onderzoek de verschillende mandalastijlen. Zo ontdek je welke stijl en/of sfeer het beste bij jou past. 
Deborah kan op verzoek in zowel nieuwe ontwerpen als bestaande tekeningen uit haar portfolio een speciaal figuur of voorwerp intekenen. Bijvoorbeeld een bloem of dier. Check eens deze originele mandala tattoo met dragonfly of de superstoere lion half face tattoo’. Maar vergeet niet dat Deborahs design leidend is; je wilt immers een tattoo die klopt. Het nauwkeurig uitwerken van een mandala ontwerp vraagt veel tijd. Net als het zetten van een mandala tattoo: jouw geduld en Deborahs precisie zijn echt cruciaal. Wees je daarvan bewust. 


JE BENT (BIJNA) OVERTUIGD: KOM LANGS! 
Speciaal voor mandalaliefhebbers organiseert Haarlem Tattoo een inloopdag. Deborah showt haar mandala designs, heeft kleine ontwerpen klaarliggen die direct gezet kunnen worden en beantwoordt alle vragen over mandala tattoos. Wil jij meer informatie? Kom zaterdag 17 februari tussen 11.00 uur en 16.00 uur langs bij onze studio in Haarlem Noord. Volg Haarlem Tattoo op Facebook en kijk alvast eens in het Instagram portfolio van Deborah of bij haar beschikbare ontwerpenPopulaire posts van deze blog

Van ontwerp tot tattoo

Gamble Night bij Haarlem Tattoo.