Veel gestelde vragenHaarlem Tattoo heeft een nieuwe site: www.haarlemtattoo.nl


Ik heb een idee voor een tattoo, moet ik dan op gesprek komen?
- Ja, ik wil je graag spreken, dan kan ik beter bepalen welk ontwerp bij  je past. Ook wanneer je een bestaande afbeelding hebt, helpt het. Een tattoo is ook niet iets wat je in een opwelling neemt en een goede voorbereiding is noodzakelijk. Een gesprekje vooraf hoort hier gewoon bij. Echter geldt een uitzondering voor 'kleine tattoo's (letters, hartjes, vlindertje, infinity) deze kunnen direct op de afspraak zelf getekend worden. Twijfel je of een gesprek nodig is, mail dan even. Voorbeelden van kleine tattoo's vind je ook bij de portfolio terug.

Wat neem ik mee naar een gesprek?
- Wanneer je nog niet goed weet wat je wilt laten zetten, neem dan zo veel mogelijk printjes met ideetjes mee. En ook voorbeelden van tattoo's die je aanspreken. Dan kan ik een goed beeld krijgen van wat je leuk vindt en welk soort tattoo je zoekt.
Als je een tekst in je tattoo verwerkt hebt, kijk dan ook vast naar lettertypes.

Je kunt op deze pagina al heel veel lettertypes vinden :
lettertypes Zijn er kosten aan een gesprek?
-Nee, het gesprek is oriënterend en kosteloos. Wanneer we voor je gaan ontwerpen, dan zijn er kosten aan verbonden. Een kleine tattoo ontwerpen kost Eur 25,= een grotere Eur 50,=. Dit is wanneer we gelijk een afspraak voor het zetten maken. Wanneer je enkel een ontwerp wilt, dan berekenen we het uurtarief. In het ontwerpen gaat heel veel tijd zitten, vandaar dat er een vergoeding voor gevraagd wordt. De betaling voor het maken van een ontwerp en/of aanbetaling moeten bij het maken van de afspraak voldaan worden, voor de kosten van het zetten en de aanbetaling kun je kijken op deze pagina
Moet ik een tattoo afspraak aanbetalen en waarom? 
-Wij reserveren tijd voor jou om de tattoo te laten zetten. Dus als jij onverhoopt afbelt, blijft er een gat in de agenda. De aanbetaling wordt, bij annulering,  niet terugbetaald. Je ontvangt van ons een tegoedbon. Je kunt tot 2 werkdagen van te voren annuleren. Daarna vervalt de aanbetaling.

Nazorg: moet ik smeren?
Na het zetten van de tattoo wordt deze ingepakt, dit kan zijn met tattoofolie of gewoon huishoudfolie. Wanneer het plastic eraf gaat kun je de tattoo insmeren met een creme. (liever geenf vaseline of uierzalf, dit sluit je tattoo volledig af. Mocht er vuil opkomen, dan blijft het er ook heerlijk op plakken. Schaf voor thuis een schone nieuwe tube aan.  Een schone tube! Dus geen tube gebruiken die nog ergens in een laatje ligt.. daar zitten bacteriën op en deze kunnen zorgen voor een ontsteking! Het insmeren bevorderd de genezing van de huid en houdt de korstjes iets zachter. Maar uiteindelijk moet je lichaam zelf de tattoo laten genezen en is het smeren alleen prettig om het iets te verlichten.
Wij hebben TattooMed aftercare en zeep in tubes in de shop. 

Mag ik iemand meenemen?
-Ja, dat mag. Maar realiseer je dat het soms een lange zit is en dat jouw 'steun' zich kan gaan vervelen. Hierdoor wordt het voor jou ook weer lastiger. Het beste is om alleen te komen, maar wil je dat liever niet, dan is het prima om een persoon mee te nemen.

Een tattoo kado geven?
Dat kan, Haarlem Tattoo heeft waardebonnen, in een mooie geschenk verpakking. Ieder gewenst bedrag kan hierop gezet worden, voor mogelijkheden kun je altijd op de pagina kijken.
Pinnen?
-Ja, dan kan.

Op tijd?
Als er een afspraak staat, zowel voor het zetten of voor het ontwerp, kom dan op tijd. (Ook niet te vroeg, dat is namelijk ook niet op tijd.)
Tattoo's en as van overleden personen
-Het zetten van tattoo's met as is verboden. Dit is een reden om het niet te doen. Een andere reden is dat as kankerverwekkend kan zijn en er kunnen ontstekingsreacties ontstaan die anders niet bij het zetten van een tattoo hoeven te gebeuren. Haarlem Tattoo zet geen tattoo's met as en adviseert dit ook niet te laten doen. 

Vrije inloop voor informatie of prijsopgave.
Je kunt op zaterdag langskomen zonder afspraak. Wij zijn iedere zaterdag,( let op er zijn wat uitzonderingen, deze staan op de website en op facebook gemeld, dus check eerst even, )geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. 


Doet het zetten van een tattoo pijn?
-Het ervaren van pijn verschilt van persoon tot persoon. De een ervaart dat anders als de ander. Het is lastig om te zeggen hoeveel pijn het doet, maar het zetten van een pijnloze tattoo is nog nooit gebeurd.
Mag ik mijn eigen tekening meenemen?
Ja, tuurlijk mag dat. Soms moeten we deze nog wel bewerken zodat hij geschikt is om te laten tattoeeren, Maar wij behouden altijd ons recht om een tattoo niet uit te voeren. Voor Haarlem Tattoo is het belangrijk dat het ontwerp klopt. Het is een kunstvorm, geen stempelwerk. Om deze reden biedt Haarlem Tattoo de mogelijkheid om een uniek ontwerp te laten maken. 

Ik kan niet tekenen, maar heb wel een idee op papier.
Neem het alsjeblieft mee. Het maakt niet uit hoe primitief het is, voor mij geeft dit een beeld van wat jij in je hoofd hebt.. 

Het ontwerp past niet helemaal bij mijn idee.
Dat kan, soms is het lastig om gelijk het juiste format te vinden. Dan gaan we opnieuw de tattoo benaderen. Het kan zijn dat de afspraak verzet moet worden, omdat er te weinig tijd is om aan te passen. Vooral als blijkt dat de tattoo opnieuw getekend moet worden omdat het idee radicaal veranderd is. Een kleinere aanpassing kan altijd. Soms moet je weer even langskomen om het weer door te spreken. Overleg daarom goed wat je wilt en geef je ontwerper ook vrijheid om te kunnen tekenen.Wanneer je te veel eisen en 'beperkingen' oplegt is het geen soepel proces meer en beperk je je ontwerper alleen maar.. het is een samenspel. 

Is de inkt geschikt voor veganisten?
Haarlem Tattoo maakt gebruik van Word Famous Ink, Eternal Ink en Intenze Ink, Deze merken zijn inkten zonder dierlijke toevoegingen. Tattoomed wordt ook verkocht, deze nazorg is ook vegan. Natuurlijk adviseert de GGD Bepanthen. 

Nalopen, 'garantie'
Wanneer na genezing jouw tattoo na gelopen moet worden, dan mag je binnen drie maanden kosteloos terug komen. Echter, wanneer je na drie maanden komt, dan vervalt dit. Voor kleur geldt dit niet. Wanneer er kleur toevoegingen bijkomen wordt dit gezien als meerwerk.

Het normale uurtarief wordt dan gerekend. Wanneer je een afspraak hebt staan voor het 'nalopen' en je komt deze niet na, dan vervalt ook de garantie en wordt bij een vervolg afspraak het normale tarief gerekend.


Lees de tips voor het zetten en voor de nazorg.. de link hiervoor vind je onder het menu


Populaire posts van deze blog

Van ontwerp tot tattoo

moeders, zussen, tantes, nichtjes...