Sugar Skull - suiker schedel

De sugar skull, vertaald Suikerschedel, komt uit Mexico. Een van de meest bekende evenementen in Mexico  is Dia de los Muertos, wat betekent "Dag van de Doden".  In plaats van stil te staan ​​bij het ​​overlijden wordt het leven juist gevierd.  Het resultaat is een feest-achtige sfeer met veel kleur en muziek. En het handelsmerk van dit evenement is de suiker schedel.
De schedels worden zelf gemaakt. Dit is een soort offer aan de overleden persoon. De schedels worden versierd met het favoriete eten of zoetwaren.
Daarnaast worden de sugar skulls vaak afgebeeld met mooie vrolijke kleuren. De meeste afbeeldingen van de schedel zijn ofwel griezelig of morbide, maar suikerschedels verbeelden vaak geluk en vrolijkheid. De reden hiervoor is de vreugde en de geest van hun overleden dierbaren te vangen. Bovendien kunnen verschillende kleuren, patronen en accessoires worden opgenomen in de schedel. Niet alleen toont deze afbeelding  tonen de kleur van het leven, maar het kan ook een aantal hints van iemands persoonlijkheid en favorieten bevatten. Deze decoraties maken de schedel lijken erg levend, precies hoe de Mexicanen willen.

In de tattoo van Sanne komen de kleuren er in de volgende sessie in.

Populaire posts van deze blog

Van ontwerp tot tattoo

moeders, zussen, tantes, nichtjes...